Бутчета с бяло вино, чесън и ядки
Мариновани пилешки бутчета с чесън, подправки, бяло вино, бадеми и трохи.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 3 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. с връх сух риган
- 1 ч.л. с връх сух босилек
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 50 мл зехтин
За готвенето:
- 4-8 горни пилешки бутчета - около 1,5 кг общо
- 120 мл растителна мазнина за пържене
- 500 мл бяло вино
- 1 с.л. оцет
- щипка сол
- 4 скилидки чесън + щипка морска сол
- 50 г бадеми
- 2 сухара или 1 препечена филийка
Начин на приготвяне:
1. Приберете в чопър продуктите за маринатата и смелете заедно на крем.
2. Сложете бутчетата в купа и залейте с маринатата. Обтрийте и оставете да се мариноват за 1 час.
3. Сгорещете олиото и изпържете двустранно на силен огън за по 3 минути бутчетатата.
4. Изсипете бялото вино в отцедилия се от маринатата сос в купата. Забършете тигана с домакинска хартия след пърженето като изсипете мазнината. Върнете на котлона на умерен огън и сипете виното с марината. Щом кипне, върнете бутчетата, посолете и залейте с оцета. Гответе 10 минути.
5. През това време в хаванче счукайте чесъна с морската сол и бадемите. Натрошете сухара и счукайте отново. Изсипете тази смес при бутчетата в соса и разбъркайте. Намалете огъъня и гответе още 10-тина минути докато сосът се сгъсти.
6. Сервирайте месото със заливка от соса и гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ