Регистрация

Бутер пай с наденички и картофи

Бутер пай с наденички и картофи
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1465

Солен пай с бутер тесто и плънка от наденица с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пакета бутер тесто
  • 400 г картофи
  • 200 мл течна готварска сметана (препоръчваме да готвите с млечна, защото не съдържа вредни мазнини)
  • сол и пипер
  • 600 г наденички
  • 2-3 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • кашкавал (около 100 г) по желание

Начин на приготвяне:

1. Намерете си подходяща тава, която ще събере тестото така, че да останат бордове. Въпреки че го правих в кръгла, препоръчвам правоъгълнта - така остава по-малко разхищение. Ако все пак ви останат обрезки, увийте с тях една наденичка и изпечете. Сложете едното тесто на дъното и стените на тавата.

2. Картофите сварете, обелете и нарежете на хапки. Лука и чесъна наситнете, а наденичките нарежете на парченца.

3. Сгорещете олио и запържете лука и чесъна. Добавете наденичките, гответе докато пуснат мазнинката си и след това прибавете и картофите. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и щом кипне, излейте в тестото. Отгоре по желание рендосайте кашкавал.

4. Захлупете с другото тесто, отрежете провиските и залепете. Можете да използвате разбит белтък. След това направете дупки с вилица или прорези по повърхността, за да излиза парата.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта