Бутерки с лимонов крем и захарна украса
Сладки хапки от бутер тесто с плънка от крем сирене.
Бутер тестото е практичен продукт, ако очаквате гости или искате да си хапнете нещо приятно и сготвено на бърза ръка. Добре е да си намерите бутертесто без палмови мазнини, за да си гарантирате и сравнителна здравословност на сладкиша. А след като сте открили кулинарната находка, остава съвсем малко, за да я превърнете в страхотни сладкишчета за кафе, чай или просто изглезване. Каналът Tasty дава идея как:
Тестото се реже на лентички, а те се поръсват с кристална захар, усукват и завъртат на цветлета. Бучка крем сирене се разбърква със захар, лимонов сок, лимонова кора и ванилова есенция. Този крем се разпределя в центъра на цветчетата. Намазват се по желание с масло и се пекат на 170-180 градуса за 15-тина минути докато бухнат. А на финала по желание се доукрасяват с разбита с мляко пудра захар. Как се прави всичко това - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ