Бутерки със зеленчуци и колбас
Отворени банички от бутер тесто с плънка от зеленчуци, шунка, гъби и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 500 г домати
- 200 г кашкавал
- колбас по избор
- гъби, царевица или зеленчуци
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. растителна мазнина
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна, а доматите обелете (ако е необходимо шокирайте преди това) и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете растителна мазнина, запържете в нея лука и чесъна, а след като покафенеят леко, добавете и доматените парченца. Овкусете с подправки.
3. Бутертестото разточете и нарежете на квадрати. Повдигнете леко краищата им. Подредете в тава, застлана с пергаментова хартия за печене.
4. Върху всеки от тях сложете от запръжката, отгоре поръсете с колбас, гъби, царевица или друго по ваш избор.
5. Рендосайте кашкавала и поръсете върху куличките.
6. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ