Бутерка с богата плънка
Баница с пиле и сметана... и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутертесто
- 300 г пилешки гърди
- 1 кофичка (400 мл) заквасена сметана
- бучка масло
- 200 г царевица от консерва
- ½ връзка зелен лук/или глава лук
- 4 кисели краставички
- 4 моркова, може и от туршия по желание
- 3 с.л. соев сос
- червен пипер
- черен пипер
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. В ½ загрята в тиган бучка масло запържете лука, добавете пилешките гърди, нарязани на кубчета, соевия сос и подправките.
2. Малко преди да махнете от котлона добавете и киселите краставички, царевицата и моркова и пържете, като разбърквате постоянно. Зеленчуците трябва да си омешат ароматите, а не да се пържат и променят цвета си. Когато махнете от котлона, добавете сметаната и разбъркайте. Така плънката няма да пари, докато боравите с нея.
3. В метален съд разтопете другата част от маслото. Въоръжете се с тава и готварска четка. Намажете с масло дъното на тавата, сложете лист бутертесто, намажете отново с масло и сложете втори. Върху втория разпределете част от плънката. След това още лист, масло, лист и плънка и така, докато завършите с два листа.
4. Печете на 200ºС докато горните кори значително покафенеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ