Бурито Чимичанга с пилешко
Люто борито с пилешко по мексикански.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. накъсано пилешко месо
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. чили на прах
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. кимион на прах
- 1 ч.л. сух риган
Смесете всички съставки (включително и зехтина) и ги сложете в съд заедно с пилешкото. Леко оваляйте пилешкото в сместа с подправките.
- 4 готови тортили
- ½ глава лук, нарязана на тънки кръгчета и изпържена в зехтин
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. В тиган запържете лука в малко зехтин, докато омекне. Оставете настрана. Покрийте тава с олио или хартия за печене. Намажете с олио.
2. Предварително загрейте фурната до 200°C.
3. Вземете една тортила и я поръсете с кашкавал. След това поставете няколко лъжици пилешко и лук на вкус. Завийте на руло като бурито. Сложете рулото в тавата със свободните краища отдолу. Повторете същото и с останалите тортили. Леко намажете рулата със зехтин отгоре, за да покафенеят при печенето. Печете във фурна на 200°C за 10 мин., след това ги обърнете и печете още 10 мин.
4. Сервирайте с доматен сос или сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ