Регистрация

Брюкселско зеле с кашкавал и сметана

Брюкселско зеле с кашкавал и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1521

Брюкселско зеле на пара, запечено в сметана под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г брюкселско зеле
  • 1-2 моркова
  • сол и пипер на вкус
  • индийско орехче
  • 1 с.л. олио
  • 200 мл сметана
  • 1 с.л. брашно
  • 150 г кашкавал
  • магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Морковите измийте, обелете и нарежете на парченца. Брюкселските зелки измийте хубаво под течаща вода.

2. Сложете в тенджера пеперудата за готвене на пара, налейте вода без да я залива и разпределете морковите и зелето. Гответе 10 минути след кипване на водата. Ако сте по-модерни и разполагате с уред за готвене на пара - гответе с него отново за 10 минути.

3. През това време в касерола сгорещете олиото и запържете в него брашното докато хване златна коричка. Налейте сметаната, добавете сол, пипер (с бял е по-вкусно) и индийско орехче. Гответе няколко минути. Добавете половината от рендосания кашкавал.

4. Задушените зеленчуци изсипете в терин или друга неголяма тавичка. Залейте със соса и бутнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути.

5. Извадете, поръсете останалия кашкавал и върнете във фурната за още 3 минути.

6. След изваждане по желание поръсете с наситнен пресен магданоз за разкош.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта