Брускети с домати, риган и босилек
Запечени франзели, намазани със смес от подправки.
Необходими продукти:
- 6 узрели домати, нарязани на ситно
- 1 средно голяма глава червен лук, фино нарязана
- 3-4 ситно нарязано скилидки чесън
- 5-6 листа пресен босилек, ситно нарязан
- сок от половин лимон
- щипка сух риган
- балсамов оцет
- зехтин, морска сол и пипер на вкус
- сирене (по ваш избор), настъргано
- франзела
Начин на приготвяне:
1. Сместа за брускетите направете един ден преди сервирането им. Престояването в хладилника ще позволи на всички подправки да се смесят добре.
2. Нарежете франзелата диагонално. Сложете парчетата върху кухненска хартия и леко намажете всяка филия с микс от чесън и зехтин и ги запечете.
3. След като са наполовина готови ги извадете от печката и ги намажете с микса за брускети, като преди това сте отстранили утаилата се течност от престояването им в хладилника. След това ги поръсете с настърганото сирене и ги поставете отново в печката.
4. След като сиренето се разтопи ги оставете да изстинат за 1-2 минути и ги поръсете с прясно нарязания босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ