Боровинкови мъфини с кисело мляко
Вкусни изискани сладки, с които можете да впечатлите важни гости.
Необходими продукти:
Сухи съставки:
- 3 ч. ч. брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сода за хляб
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. канела
- ¼ ч. л. индийско орехче
Мокри съставки:
- 140 г масло, на стайна температура (10 с. л.)
- 1 ч. ч. захар
- 2 яйца
- кора от 1 лимон
Други:
- 1 ½ ч. ч. кисело мляко
- 1 ½ - 2 ч. ч. боровинки
За топинга:
- ½ ч. ч. захар
- 1/3 ч. ч. брашно
- ¼ ч. ч. масло
- 1 ½ ч. л. канела
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте фурната на 190 С.
2. Размесете всички сухи съставки.
3. Разбъркайте мокрите съставки добре в дълбока купа.
4. Прибавете към мокрите съставки 1/3 от киселото мляко и ½ от сухата смес, после пак кисело мляко и сухата смес. Размесете внимателно, не бъркайте прекалено много!
5. Внимателно прибавете боровинките.
6. Смесете всички съставки на топинга и прибавете нарязаното на кубчета масло до получаването на трохи.
7. Разпределете тестото във формички за мъфини (намазани с олио, ако няма да ползвате хартиени кошнички) и с лъжица ги покрийте с част от топинга. Запечете за 25 -30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ