Болярско телешко с гарнитура и млечен сос
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2629
Печено телешко с патладжани, ориз и чеснов сос.
Бон Апети
Излъчен на 22.09.2015
Празничното основно е с основа телешко месо, което се вари 3 часа в компанията на лук, за да стане наистина крехко. А след това полягва в тавичка върху кипял предварително ориз и запържени патладжани. А какво остава - разбира се сос, който да придаде допълнителна профирност на тази рецепта от Велико Търново. Вижте как се прави този лесен народен кулинарен шедьовър.
Най-важните съставки
бахар, вода, дафинов лист, кисело мляко, лук, масло, олио, ориз, патладжан, сол, сол и пипер, телешко, телешко филе, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ