Регистрация

Бобен пастет с лук

Бобен пастет с лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5753

Пасиран варен боб с лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг. сух боб
  • 2-3 големи глави лук
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
  • чесън

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба във вода за половин ден или за цялата нощ, с малко сол и черен пипер.

2. Сварете боба.

3. Когато бобът поомекне, свалете го от котлона, измийте го и го отцедете от водата.

4. Пасирайте меките бобени зърна с пасатор или в блендер като прибавите малко сол, пипер и олио на вкус (около 2-3 с. л. на 500 гр. боб).

5. Сервирайте пастета с хляб.

За лучения сос:

1. Нарежете лука на дребно и го запържете в сгорещено олио. Прибавете 2-3 с. л. доматен сос (или концентриран сок) и бъркайте на котлона около 5 минути.

По желание:

1. 2-3 минути преди края прибавете 2-3 скилидки ситно нарязан чесън.

2. Прибавете ½ ч. л. лимонов сок, за да компенсирате олиото, ако ви се струва прекалено много.

3. Залейте с така приготвения сос бобения пастет когато го сервирате.

Бележка: Бобеният пастет можете да съхранявате в хладилник в продължение на няколко дни и да приготвите топлия лучен сос непосредствено преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта