Бистра пилешка супа с картофи, моркови и фиде
Супа от пилешки бутчета с фиде и зеленчуци. Пилешка супа без застройка.
Необходими продукти:
- 2-3 цели пилешки бутчета - горна и долна час
- вода
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 10 г масло
- 300 г картофи
- 1,5 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 3 с.л. фиде
- копър
Начин н априготвяне:
1. Бутчетата почистете, измийте и сложете цели в тенджера. Залейте с вода колкото да ги покрива, кипнете и варете 2 минути. След това отцедете водата. Така от тях ще изпаднат антибиотиците от отглеждането и част от вредните мазнини.
2. Върнете отново бутчетата в тенджерата, залейте с 2,5 л вода, кипнете, отпенете и оставете да се вари 30 минути на слаб към умерен огън под капак като сложите 1 обелен цял морков и 1 обелена цяла глава лук.
3. Другия морков обелете и нарежете на кубчета. Сгорещете маслото в тиган на умерен огън и изсипете вътре моркова. Гответе 4-5 минути и махнете от огъня. Оставете настрана да чака реда си.
4. Картофите измийте, обелете и нарежете на кубчета.
5. Извадете от бульона бутчетата, моркова и главата лук. Морковът и лукът вече не ви трябват. На тяхно място изсипете сотираните моркови и картофите. Оставете да се варят 15 минути.
6. Щом пилешкото се охлади, почистете от костите, накъсайте месото на хапки и изчакайте да се сготвят морковите с картофите.
7. Добавете пилешкото, фидето и солта и варете още 5-6 минути. Готовите картофи показват, че цялата супа се е сготвила.
8. Поднесете топла с поръска от свежи листа копър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ