Бисквити с разтопен шоколад
Хрупкави бисквити с разтопен шоколад.
Необходими продукти:
- 360 г полусладки шоколадови парченца
- 3 с.л. масло
- 2 големи яйца
- ½ ч.ч. захар
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 ч.ч. брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколадовите парченца и маслото на слаб огън, като разбърквате, докато получите гладка и гъста течност. Отстранете ги от огъня и ги оставете да се охладят. Можете да ги сложите във фризера, за да изстинат по-бързо.
2. В голяма купа разбийте яйцата, захарта и ванилията с миксер на бързи обороти, докато получите бледожълта леко сгъстена смес. Можете да разбиете и на ръка.
3. Излейте към сместа разтопения шоколад, като разбивате на бавни обороти. Спрете миксера и остържете страните на купата.
4. Изсипете в купата брашното и бакпулвера и разбивайте на бавни обороти, докато съставките се смесят, като от време на време спирате, за да остържете страните на купата.
5. Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилника за 15-30 мин, за да се затегне тестото.
6. Предварително загрейте фурната до 190°C.
7. Загребете с черпак от тестото 8 кръгчета с диаметър около 4-5 см. и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава, като оставяте по около 4-5 см. между бисквитите.
8. Печете 12 мин., докато започнат да изглеждат твърди отвън, но отвътре трябва да останат меки.
9. Оставете бисквитите да изстинат за 3-5 мин. Най-добре е да ги сервирате топли с чаша прясно мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ