Бисквити с канелена захар
Маслени канелони радват сетивата.
Необходими продукти:
- ½ ч. ч. масло
- ½ ч. ч. твърда мас
- 1 ½ ч. ч. захар
- 2 яйца
- 2 ¾ ч. ч. брашно
- 2 ч. л. винен камък (калиева сол на винената киселина)
- 1 ч. л. сода
- 1/4 ч. л. сол
- 4 с. л. захар
- 4 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Излизат около 50 бройки.
1. Загрейте фурната на 190 С.
2. Квекеге вакрого, вакга, дафапга и яйцата и разбъркайте добре.
3. Пресейте брашното, винения камък, содата и солта в една купа.
4. Постепенно прибавете сухите към мокрите съставки. Разбъркайте добре.
5. Смесете захарта и канелата в плосък съд.
6. Разточете от тестото на топчета колкото орех. Оваляйте топчетата в канелена захар.
7. Сложете ги на разстояние 4 см. едно от друго в намазана с мазнина тавичка за печене.
8. Запечете за 8-10 минути. Бисквитите трябва да са със златист цвят, но все пак меки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ