Белтъчно руло с крем сирене и плодове
Безглутенов сладкиш с бадемово брашно - пандишпаново руло от бити белтъци със сметанова плънка с крем сирене и плодове.
Необходими продукти:
- белтъка на 6 яйца
- щипка сол
- щипка лимонена киселина
- 350 г пудра захар
- 30 г бадемово брашно
- 30 г царевично нишесте
- малко филирани бадеми, ако имате
За крема:
- 350 г грама крем сирене
- 40 г захар
- ванилия или ванилова захар/есенция
- 150 мл млечна гъста сметана - незаквасена
- плодове от вид по избор - ягоди, боровинки, киви, череши без костилки или други
Начин на приготвяне:
1. Белтъците оставете на стайна температура. Прехвърлете в купата на миксера - ако имате робот миксер - още по-добре. Разбивайте докато стане на пяна.
2. Добавете солта, лимонената киселина и пудра захарта. Разбивайте още 3-5 минути до получаването на много гъста и твърда пяна.
3. Добавете бадемовото брашно и царевичното нишесте и разбийте на слаба степен за около 1 минута.
4. Изберете тава с приблизителни размери 30х20 и мацнете в краищата ѝ малко от белтъчния меренг. След това отгоре залепете лист хартия за печене. Върху нея разпределете меренга и заравнете колкото е възможно. Поръсете с филирани бадеми или други ядки по желание.
5. Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 22 минути. След изваждане охладете, обърнете върху плот, застлан с хартия за печене и отлепете хартията от дъното.
6. Направете крема като крем сирене на стайна температура изсипете в купата на миксера, добавите захарта, ванилия и сметаната. Разбийте на гладък крем и приберете в хладилник за 20-30 минути.
7. Намажете блата с част от крема - запазете си от него за украса с пош по желание. Отгоре поръсете с плодове от вид по избор. Завийте на руло с помощта на домакинската хартия върху плота и заедно с нея увийте на бонбон. Приберете в хладиилник за 2 часа.
8. Извадете, развийте, поставете в поднос и украсете с част от заделения крем, плодове и листа мента или друга декорация по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ