Белтъчено тесто за гофрети
Обикновени гофрети - вълшебна закуска, която близките ви обожават.
Необходими продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2.5 супени лъжици захар
- 3 жълтъка
- 1.5 чаша мляко
- 1 супена лъжица ванилова есенция
- 100 гр разтопено масло
- 3 белтъка, разбити на сняг
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте гофретника.
2. В голяма купа смесете пресятото брашно, захарта и солта.
3. В друга купа смесете млякото, жълтъците и ваниловата есенция.
4. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, но не прекалено.
5. Сложете бакпулвера.
6. Забъркайте и разтопеното масло.
7. Внимателно добавете разбитите белтъци. Не прекалявайте с разбъркването.
8. Напръскайте гофретника със спрей за печене и внимателно излейте ¾ или цяла чаша смес вътре.
9. Приготвяйте докато станат златисти и сервирайте с предпочитаните от вас гарнитури.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ