Безглутенов салатен сос с горчица и мармалад
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2712
Сладко-кисел сос за вашата салата.
Необходими продукти:
- ¼ ч. ч. ябълков оцет
- 2 с. л. мармалад от органични портокали
- 1 с. л. дижонска горчица
- 1 с. л. сироп от агаве
- ½ ч. ч. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Смесете оцета, портокаловото сладко, горчицата и сиропа от агаве в блендер-купа и пасирайте на висока скорост за 20 секунди.
2. Пуснете на ниска степен и добавете на капки зехтина.
3. Така ще получите емулсия (на снимката можете да видите, че сосът е гъст).
4. Наръсете соса върху зелена салата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ