Безглутенови кето палачинки с яйца и месо
Яйчени рулца с плънка от кайма под коричка от сметана.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 400 г мляно месо - пилешко, телешко, пуешко или свинско
- сол и пипер
- 7 яйца
- 1 малка кофичка заквасена сметана - около 125-200 мл
- 1 твърд домат
- 100 г кашкавал
- 1 скилидка чесън по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете и изсипете в купа. Добавете избраното от вас мляно месо и овкусете със сол и пипер. Добавете 3-4 с.л. вода и замесете.
2. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер. Добавете 1/3 от сметаната и разбийте отново.
3. В тиган с диаметър 20-24 см. сложете малко парченце масло и размажете с четка. Сгорещете на умерен огън и изсипете част от плънката. Получава се тънка кето палачинка без брашно. Количеството яйца със сметана трябва да ви стигнат за 6-7 палачинки. Печете двустранно за по около 1:30 минути от страна. Намаслявайте преди всяка нова палачинка.
5. Рендосайте кашкавала, обелете домата, махнете меката среда, а твърдата част нарежете на малки кубчета.
6. Взимайте палачинка, слагайте в средата ѝ по 1-2 с.л. от каймяната смес и размазвайте настрани. Отгоре поръсвайте кубчета домати и рендосан кашкавал. Завивайте като прещипвате краищата и редете плътно в малка тавичка.
7. Останалата сметана разбъркайте с малко вода, сол, пипер и намачкан чесън по желание. Намажете с нея палачинките хубаво отгоре.
8. Пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ