Регистрация

Пилешки дюнер от лаваш

Пилешки дюнер от лаваш
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 7313

Домашен дюнер с пилешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешко месо от бутче без кост и кожа
  • кориандър, червен пипер, чесън на прах, сол, куркума
  • 1 с.л. олио или зехтин
  • 250 г зеле
  • 1 краставица или 2 корнишончета
  • 2-3 кисели краставички
  • 1/2 глава червен лук
  • 2 доматчета
  • 1 морков
  • 3 лаваша или 6 арабски питки за дюнер

За соса:

  • 5 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2-4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Изтънете пилешкото месо като го начукате между два листа стреч фолио или в найлонов плик. Обтрийте с подправките, покапете с мазнина и оставете настрана да се маринова за 30 минути.

2. През това време наситнете зелето, рендосайте моркова и смесете зелето и моркова.

3. Отделно си нарежете доматите, лука и киселите краставички на шайби, а пресните краставици - на тънки лентички.

4. Смесете киселото мляко с майонезата и добавете пресирания или намачкан чесън. Разъркайте хубаво.

5. Намажете наребрен тиган с мазнина и запечете месото двустранно на него. Внимавайте да не прегорите - по 2-3 минути от страна са напълно достатъчни. Готовото месо също нарежете на лентички.

6. Вземете арабска питка или лаваш, намажете със соса в средата. Поръсете зеле с моркови, отгоре - пилешко, после още сос, резени домат, кисели краставички, пресни краставички, червен лук и пак няколко капки сос за финал. Завийте рулце като подгънете краищата.

7. Запечете за по 3 минути от страна в тигана от готвенето на пилешкото.

8. По желание разрежете на две части косо през средата на дебелината и сервирайте с още сос, ако е останал.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта