Бананов хляб с яйца
Хляб със сода, масло и банани.
Необходими продукти:
- 2 чаши обикновено брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- ¼ ч.л. сол
- ½ чаша масло
- ¾ чаша кафява захар
- 2 разбити яйца
- 1-3 чаши презрели намачкани банани
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса. Леко намазнете 20х12 сантиметрова тава за хляб.
2. В голяма купа, смесете брашно, сода бикарбонат и сол. В отделна купа, разбийте заедно масло и кафява захар. Разбъркайте вътре яйцата и намачканите банани, докато сместа стане хомогенна.
3. Смесете банановата смес в брашнената смес, бъркайте, за да се навлажни.
4. Изсипете тестото в приготвената тава. Печете в предварително загрята фурна от 60-65 минути, докато клечка за зъби забита в средата на хляба излезе чиста.
5. Оставете хляба да се охлади за 10 минути, после го обърнете върху решетка за да го извадите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ