Бананов кейк със сушени плодове и глазура
Меден сладкиш с бананово пюре, захарна заливка и украса от сушени плодове.
Необходими продукти:
- 2 банана
- 1 ч.ч. брашно
- 2/3 ч.л. сода
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.ч. овесено брашно
- 2 с.л. захар
- 40 грама масло
- 6 с.л. мед
- 1 яйце
- 0,5 ч.ч. пудра захар
- сушени плодове - ананс, банан, боровинки, стафиди, манго, папая, круши
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте бананите на пюре.
2. Разбийте яйцето.
3. Смесете в купа пресятото брашно, содата, джинджифила, овесеното брашно.
4. Смесете захарта с меда и ги оставете да кипнат на водна баня. Свалете от огъня и добавете при тях банановото пюре, маслото и разбитото яйце. Изсипете в брашнената смес и разбъркайте до хомогенизиране.
5. Намазнете тава за печене и изсипете вътре тестото. Нека се готви в средата на предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.
6. През това време пригответе заливката като в малко топла вода изсипете пудра захар. Нарежете сушените плодове на кубчета, без да ги смесвате със захарната глазура.
7. Когато кейкът е готов, нарежете го на кубчета, полейте със захарната смес и поръсете отгоре със сушени плодове. Вече изглежда неустоимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ