Регистрация

Бананов кейк със сушени плодове и глазура

Бананов кейк със сушени плодове и глазура
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3199

Меден сладкиш с бананово пюре, захарна заливка и украса от сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 банана
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2/3 ч.л. сода
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.ч. овесено брашно
  • 2 с.л. захар
  • 40 грама масло
  • 6 с.л. мед
  • 1 яйце
  • 0,5 ч.ч. пудра захар
  • сушени плодове - ананс, банан, боровинки, стафиди, манго, папая, круши

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте бананите на пюре.

2. Разбийте яйцето.

3. Смесете в купа пресятото брашно, содата, джинджифила, овесеното брашно.

4. Смесете захарта с меда и ги оставете да кипнат на водна баня. Свалете от огъня и добавете при тях банановото пюре, маслото и разбитото яйце. Изсипете в брашнената смес и разбъркайте до хомогенизиране.

5. Намазнете тава за печене и изсипете вътре тестото. Нека се готви в средата на предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

6. През това време пригответе заливката като в малко топла вода изсипете пудра захар. Нарежете сушените плодове на кубчета, без да ги смесвате със захарната глазура.

7. Когато кейкът е готов, нарежете го на кубчета, полейте със захарната смес и поръсете отгоре със сушени плодове. Вече изглежда неустоимо.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта