Бананова тортила с мед и канела
Мексиканска сладка палачинка с плодове.
Необходими продукти:
- 1 пълнозърнеста тортила
- 1 банан
- 1 ч.л. мед
- щипка канела на прах (по желание)
- щипка неподсладено тъмно какао на прах (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете голям тиган на среден огън.
2. Сложете тортилата в горещия тиган. Стоплете от всички страни за около 1 мин.
3. Когато се стопли и от двете страни, намалете огъня на слаб.
4. Докато тортилата е още в тигана, нарежете банана върху тортилата, като се опитате да го поставите само в единия край. Оставете да се стопли.
5. Извадете тортилата с банана в чиния, като си помагате с две ръце.
6. Поръсете с мед банановите резени. Поръсете с малко канела и/или какао на прах по желание.
7. Сгънете тортилата, като завиете бананите с единия край, а другия прегънете върху него. Задръжте за малко с пръст, докато поизстине, за да се задържи и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ