Английски сос за печено телешко
Сос А 1 за печено месо - сос с плодове, домати, лук и пикантна нотка.
Бон Апети
Излъчен на 25.01.2017
Печеното на барбекю или наребрен тиган месо определено има нужда от сос, с помощта на който да разкрие цялата си апетитност. В хранителната верига продават готов барбекю сос, който е добро решение, ако ще готвите сред природа. Ако обаче сте у дома си, можете да вдигнете летвата, като направите домашен сос за печено месо, особено подходящ за телешките мръвки. В състава му влизат накиснати в оцет стафиди, които се добавят към запържен лук, обогатен на аромати с чесън и аншоа. За нотката сладост добавяме портокалов мармалад, както и портокалов и лимонов сок. Соленият вкус идва от соевия сос, а пикантния - от сос шрирача. Остава да сложим и доматения концентрат, както и меласа. Ето една уникална симбиоза от всички познати основни вкусове - добре балансирана и придаваща особена апетитност на вълчите мезета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ