Регистрация

Аматьорска сьомга със сметана и кашкавал

Аматьорска сьомга със сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1296

Печена сьомга в сметанов сос с кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга (по около 150 г всяко)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 дафинови листа
  • 200-250 мл готварска сметана
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Филетата от сьомга почистете и подсушете с домакинска хартия.

2. Обтрийте със сол и пипер и поставете в малка тавичка едно до друго.

3. Сметаната изсипете встрани от филетата.

4. Боцнете в сметаната двата дафинови листа.

5. Рендосайте кашкавала и го поръсете върху ястието.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 16-20 минути.

7. Извадете дафиновите листа и сервирайте рибата със соса. По желание поднесете поръсена с пресен копър и с резен лимон. Изберете подходящо вино за ястието.

Тази рецепта е лаическа, тъй като мнозина от знамените готвачи отричат техниката за готвене на сьомга в самия сос. Професионалистите препоръчват рибата да се пече отделно и след това да се поднася със соса. Но пък крайният резултат тук е толкова вкусен, а направата - така лесна, че поне в семейна среда няма смисъл да се спазват златни правила от модерната кулинария.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта