Азиатски кексчета на пара с портокал
Варени кексчета с портокалов аромат.
Бон Апети
Излъчен на 10.11.2017
Пухкави въздушни кексчета с цитрувос аромат правят Лора и Стоян, като показват как обикновено кексово тесто може да бъде сготвено по странен начин, за да се превърне във вкусен азиатски сладкиш и да бъде една идея по-полезен от печените си на фурна събратя. Това е рецепта за всеки, който иска да направи лесен и нетрадиционен кекс у дома си, но няма идея откъде да започне с разнообразяването на бабините рецепти.
Първо си правим тестото - в него няма нищо различно. Яйцата се разбиват много добре с пудра захар и след това към сместа се добавя олио. После идва ред на сухите съставки. Сместа става леко твърда, затова вместо да морите миксера, можете да вземете бъркалката и да си направите кухненски фитнес за ръце. Щом вкарате в мократа смес брашното, ванилията, бакпулвера, портокаловите кори и сок и разбъркате много добре - вече сте готови с тестото.
То се разпределя във формички за брюле или крем карамел, които предварително се намзняват и набрашняват. След това се покриват с алуминиево фолио и се подреждат в тенджера. В нея се налива вода, която да покрие формичките до половина и се готви под капак на силен котлон за 20 минути.
След изваждане можете да поднесете с топка сладолед, резени портокал, поръска от пудра захар или какао. Презентацията е изцяло по ваше желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ