Регистрация

По Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево“

17 Feb 2023   /   kulinarno   /   Видяна: 13572
Провокират ни да потърсим новата марка „Кажи сирене! Балканско сирене“ по Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево

 

Пътят на сиренето в Балчик 

 Провокират ни да потърсим новата марка „Кажи сирене! Балканско сирене“ по Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево“

 Кажи Сирене! Балканско сирене в България

виж още »

ОЩЕ СТАТИИ

Хамдог – патентованата кръстоска между хамбургер и хот-дог
Хамдог – патентованата кръстоска между хамбургер и хот-дог

Хибрид между хот-дог и хамбургер е новият хит за ценители на фаст фууд.   виж още »

Домашен мармалад, крем и сладко от тиква
Домашен мармалад, крем и сладко от тиква

Домашна зимнина от тиква в буркани, които можете да допълните с ядки и подправки, за да се получи апетитна добавка към тестени закуски.   виж още »

Котка носи храна на хората в знак на благодарност
Котка носи храна на хората в знак на благодарност

Признателна бездомна котка задига храна от близкия пазар, за да нагости сестрите, които са я хранели като бебе.   виж още »

В деня на Християнското семейство се прави постна семейна празнична вечеря
В деня на Християнското семейство се прави постна семейна празнична вечеря

На Въведение Богородично семейството се събира заедно на постна трапеза, за да благодари на себе си и Дева Мария, че го закрила и придържа всички в не виж още »

Подходящи подправки за постните гозби
Подходящи подправки за постните гозби

С правилните подправки дори и постната гозба ще се хареса на любителите на мръвки и сирена.   виж още »

Какво означават ножа и вилицата, поставени по различен начин в чинията
Какво означават ножа и вилицата, поставени по различен начин в чинията

Да говорим с нож и вилица без глас на език, който се разбира от всички професионалисти по света. Начинът на поставяне на ножа и вилицата спрямо чиният виж още »

Кога е по-добре да се използва пудра захар вместо кристална
Кога е по-добре да се използва пудра захар вместо кристална

Как се прави домашна пудра захар и в кои рецепти финия сладък прах заменя традиционните бели кристали?   виж още »

Ядем сладкиши вечер заради ядове в службата
Ядем сладкиши вечер заради ядове в службата

Апетитът за сладкиши вечер се появява заради проблеми на работното място, разправии у дома и повишен инсулин в късните часове.   виж още »

От 15-и ноември 2022 г започва Коледният пост
От 15-и ноември 2022 г започва Коледният пост

Строги пости се редуват с по-свободен хранителен режим в дните до Рождество Христово.   виж още »

Какво представлява уасаби и разликата между горчица и уасаби
Какво представлява уасаби и разликата между горчица и уасаби

Защо лютивината на японското уасаби се усеща по различен начин от тази на горчицата и пикантните храни и как се прави уасаби?   виж още »

Домашна отвара, бонбони, сладко и мармалад от мушмули
Домашна отвара, бонбони, сладко и мармалад от мушмули

Рецепти с меки мушмули или как да сготвим мушмулите, за да не изхвърляме омекналите плодове от обраната реколта.   виж още »

Кога се използва бял, червен, жълт лук и шалот
Кога се използва бял, червен, жълт лук и шалот

Разликата във вкуса и подходящия начин за готвене на различните видове лук.   виж още »

Защо кафето в Унгария е наричано още „Черна супа“
Защо кафето в Унгария е наричано още „Черна супа“

Кафето пристига в Европа през XVI век, донесено с набезите на Османската империя.   виж още »

Курбан чорба, печено месо и обреден хляб в чест на Св. Архангел Михаил
Курбан чорба, печено месо и обреден хляб в чест на Св. Архангел Михаил

На Архангеловден с тържества се благодари и моли за милост Свети Архангел Михаил. Трапезата трябва да е богата, а хората да са събрани заедно, за да п виж още »

На Хрангелово одуше подаваме месо и жито за починалите
На Хрангелово одуше подаваме месо и жито за починалите

На Архангелова задушница се сбогуваме с душите на починалите близки с обща трапеза, хляб, жито, месо и любимите им гозби.   виж още »

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта