Шоколадови ореховки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч непресята пудра захар
1/4 ч какао на прах
1 яйчен белтък
1/2 ч фино смлени орехи
Загрейте фурната до 150С. Разбийте всички съставки заедно на най-високата степен на миксера за около 1 минута или се смесват в кухненски робот, снабден с метален нож за кълцане за около 30 секунди. С точилка, добре поръсена с пудра захар, разточете сместа върху дъска, също така щедро поръсена с пудра захар, докато стане с дебелина 0,6 см. С формичка за сладки с диаметър 1,5 см, също натопена в пудра захар, изрежете малки кръгчета. Разточете отново тестото, така че да се получат колкото е възможно повече сладки. Сложете ги на известно разстояние една от друга в тавичка за печене, щедро поръсена с брашно. Печете 15 минути. Охладете за около 5 минути в тавата, а след това с помощта на шпатула, внимателно ги разхлабете. Прехвърлете върху решетка. Когато се охладят, се съхраняват в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ