Чили телешка кайма на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г говежда кайма
2 с.л. чили на прах
1 ч тако сос
1 консерва от 115 г зелени люти чушки, отцедени
1/2 ч.л. сол
1 консерва 340 г царевица, отцедена
1/4 ч нарязан зелен лук
1 ч черни маслини, без костилките
1 ч сирене, настъргано
1 ч тортила чипс
1/2 ч заквасена сметана
1 голям домат, нарязан на кубчета
Загрейте фурната до 200С. Запържете каймата на умерен огън за около 5 мин, като я разбърквате, докато покафенее хубаво. Добавете чилито на прах и гответе 1 минута. Сваля се от огъня, смесете с тако соса, зелените люти чушки и солта. В малка купа смесете царевицата и половината зелен лук. В йенска тенджера, подредете слой от половината смес с царевица, половината смес с кайма, половината маслини и половината сирене. Повторете слоевете. Печете покрито за 20 минути или докато се сгорещи и сиренето се разтопи. Гарнира се с тортила чипс, заквасена сметана, домати и останалия зелен лук. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ