Чапати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 ч топла вода
В средно голяма купа, смесете солта и брашното. Направете кладенче в средата и добавете малко по-малко от една чаша топла вода. Смесва се с ръка или с лъжица, докато можете да съберете сместа на тесто. Обърнете върху леко набрашнена дъска и се меси в продължение на 8 - 10 минути. Покрива се с влажна кърпа или найлон и се оставя да престои в продължение на 30 минути или до 2 часа. Разделете тестото на 8 парчета и приплескайте всяко с леко набрашнени пръсти. Разточете с точилка до кръг с диаметър 20 см. Покрийте с влажна кърпа или найлон докато разточвате останалите. Загрейте тиган на умерено силен огън. Когато се сгорещи, сложете питките. Оставете само за 10 секунди, а след това внимателно обърнете от другата страна. Гответе, докато се появят малки мехурчета - около една минута. Завъртете отново чапатито от другата страна и гответе до готовност. Извадете от съда и увийте в чиста кърпа. Изпечете и останалите чапати по същия начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ