Регистрация

Царевична супа с картофи

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

4 резена бекон - нарязан на тънки ивици

1 л мляко

2 средно големи картофа, обелени и нарязани на малки кубчета

1 ч нарязан лук

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

3 с.л. брашно

1 ч прясна или замразена царевица

4 ч едро накъсана маруля

1 голям домат, нарязан на кубчета

 

Запържете бекона в голям тиган, за предпочитане с незалепващо дъно на средно висока температура 1 до 2 минути, като се разбърква от време на време, докато леко покафенее. Добавете 3 чаши мляко, картофите, лука, солта и пипера. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 5-7 мин. до омекване на картофите. Докато се варят картофите, разбийте 1/2 чаша от останалото мляко с брашното, докато се смесят. Млечната смес се разбърква в супата заедно с останалата 1/2 чаша мляко и царевицата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри 2-3 минути, докато леко се сгъсти. Добавете марулята и доматите и гответе още 1 мин.

 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта