Регистрация

Холандска зеленчукова супа с кюфтета

Автор:
Наталия
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

2 филийки стар бял хляб

1/3 ч мляко

450 г телешка или говежда кайма

1 яйце, разбито

2/2 ч.л. къри на прах

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 голяма глава лук, обелен, наситнен

1 голям морков, нарязан на кубчета

1 голям стрък целина, нарязан

2 с.л. масло или маргарин

1 с.л. зехтин

6 ч телешки бульон

1/4 ч.л. мащерка, сушена (или риган)

 

Накиснете хляба в млякото в голяма купа, докато омекне; намачкайте на каша. Добавете каймата, яйцата, кърито на прах, солта и черния пипер и се разбърква добре. Оформете кюфтенца от по 3-4 см. Сотирайте лука, морковите и целината в горещото масло и зехтин в голяма тенджера за 5 минути. Добавете бульона и мащерката или ригана. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 20 минути. Добавете кюфтетата и оставете да къкри около 25 минути, докато зеленчуците и кюфтетата омекнат.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта