Регистрация

Хляб с копър

Автор:
dobrinska
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1471
Оцени рецептата

1 пакет мая

1/4 ч топла вода

1 ч извара

1 с.л. захар

1 с.л. маргарин

1 с.л. семена копър, леко счукани

2 с.л. пресен копър, наситнен

1 ч.л. сушен лук, натрошен

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бакпулвер

2 белтъка

2 - 2 1/4 ч пълнозърнесто

брашно

 

Разтворете маята в топла вода. Затоплете леко изварата. Отстранете от огъня и добавете захарта, билките, маргарина, лука, солта, содата и белтъка, както и сместа с мая / вода. Разбъркайте хубаво. Добавете брашното постепенно, за да се образува твърдо тесто. Намажете тавичка за хляб с мазнина. Сложете тестото вътре и оставете на топло да втаса за 30 - 40 мин. Трябва да удвои обема си. Пече се на 180 градуса в продължение на 40 - 45 минути. Сервирайте топло.

 





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта