Регистрация

Хляб с квас "Сан Франциско"

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
1091
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

1/2 с.л. сол 

1 с.л. суха мая 

2 с.л. ябълков оцет 

1 1/2 ч вода, топла 

5 1/2 ч брашно 

1 ч квас 

1/2 ч.л. сода за хляб 

1 с.л. захар 

1 ч царевично брашно 

 

Начин на приготвяне:

В голяма затоплена чиния, поръсете маята над водата, разбърква се, за да се разтвори и се оставя да престои, докато се разпени. Добавете кваса, захарта, солта и оцета. Постепенно добавете 3 ч от брашното. Разбийте за поне 3 мин. Обърнете тестото в голяма намаслена стъклена или керамична купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място за 1 час или докато удвои обема си. Смесете 1 чаша останалото брашно със содата за хляб. Разбъркайте тестото и добавете тази смес. Постепенно добавете останалото брашно, докато се получи твърдо тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и омесете, като добавяте допълнително брашно само колкото да не залепва, докато тестото стане гладко и еластично. Поръсете намазана тава с царевично брашно. Оформете тестото на два продълговати хляба и сложете в тава. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място за 1 до 1-1/2 часа или докато почти удвои обема си. С остър нож, направете няколко диагонални прореза в хляба. Навлажнете с вода и се пече във фурната на 225С за 10 минути. Намалете температурата до 200 и се пече още 35 минути или до готовност. Ако искате по-твърда коричка, поставете съд с гореща вода на дъното на фурната и намажете с вода няколко пъти по време на печене. Извадете съда с вода след 15 мин. от печенето. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта