Хляб с квас "Сан Франциско"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 с.л. сол
1 с.л. суха мая
2 с.л. ябълков оцет
1 1/2 ч вода, топла
5 1/2 ч брашно
1 ч квас
1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. захар
1 ч царевично брашно
Начин на приготвяне:
В голяма затоплена чиния, поръсете маята над водата, разбърква се, за да се разтвори и се оставя да престои, докато се разпени. Добавете кваса, захарта, солта и оцета. Постепенно добавете 3 ч от брашното. Разбийте за поне 3 мин. Обърнете тестото в голяма намаслена стъклена или керамична купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място за 1 час или докато удвои обема си. Смесете 1 чаша останалото брашно със содата за хляб. Разбъркайте тестото и добавете тази смес. Постепенно добавете останалото брашно, докато се получи твърдо тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и омесете, като добавяте допълнително брашно само колкото да не залепва, докато тестото стане гладко и еластично. Поръсете намазана тава с царевично брашно. Оформете тестото на два продълговати хляба и сложете в тава. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място за 1 до 1-1/2 часа или докато почти удвои обема си. С остър нож, направете няколко диагонални прореза в хляба. Навлажнете с вода и се пече във фурната на 225С за 10 минути. Намалете температурата до 200 и се пече още 35 минути или до готовност. Ако искате по-твърда коричка, поставете съд с гореща вода на дъното на фурната и намажете с вода няколко пъти по време на печене. Извадете съда с вода след 15 мин. от печенето. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ