Регистрация

Хляб от бяло и кафяво оризово брашно

Автор:
Martchella
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
1043
Оцени рецептата

1 ч.л. захар

1 с.л. мая

1/4 ч топла вода

1 1/2 ч кафяво оризово брашно

1 1/2 ч бяло оризово брашно

1 ч.л. сол

1 с.л. ксантанова гума

2/3 ч мляко на прах

1 1/4 ч топла вода

1/4 ч маргарин

3 яйца

 

Разтворете захарта в топла вода. Поръсете маята над водата. Разбърква се за кратко време. Оставете да престои в продължение на 10 минути, докато се образува пяна отгоре. Смесете сухите съставки в голяма купа. Разтопете маргарина в 1 1/4 чаша топла вода. Добавете тази смес при разтворената мая и след това добавете в сухите съставки. Разбийте добре сместа. Добавят се 3 яйца и се разбива в продължение на 2 минути. Покрийте. Оставете да втаса за около 1 1/2 часа. Разбийте отново в продължение на 3 минути. Изсипете в намазан с мазнина съд за печене. Оставете да втаса, докато тестото достигне горната част на тавата. Печете на 200С за 15 минути, покрийте с фолио отгоре, ако започне да става твърде кафяво. Печете още 45 мин. Извадете от съда и оставете да се охлади.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта