Регистрация

Хляб за приятели

Автор:
ivanka
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
963
Оцени рецептата

5 1/2 ч брашно

2 пакет активна суха мая

3 с.л. захар

2 ч вода

2 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

 

Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. В голяма купа, смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята; смесете добре. В малка тенджера, сгорещете водата и олиото. Добавете топлата течност в брашнената смес. Смесват се на ниска скорост, докато са навлажнени; разбиват се за 3 минути при средна скорост. Добавете още 3 1/2-4 чаши брашно, докато тестото се отделя от стените на купата. На набрашнена повърхност, омесете тестото до гладкост и еластичност, около 10 минути. Поставете тестото в намазана купа; покрийте хлабаво с найлон и кърпа. Оставете да втаса на топло място, докато и удвои обема си за около 1-1/2 часа. Притиснете тестото надолу няколко пъти, за да се отстранят въздушните мехурчета. Оставя се да престои покрито с обърната купа за 14 минути. Оформете по желание.

 





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта