Регистрация

Хляб в тенджера под налягане

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
1355
Оцени рецептата

1 1/2 с вода и 2 ч. л. сол или

1 ч вода и 1/2 ч морска вода

1 пакет суха мая

1 с.л. мед или захар

4 ч брашно

 

Смесете водата, маята и меда и се оставят да престоят без да се разбъркват. Когато маята се разтвори (около 5 минути), се разбъркват и се и омесват в брашното. Оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си. Притиснете надолу и сложете в тенджерата. Оставете отново да втаса, докато удвои обема си. Готви се на умерен огън в продължение на около 45 минути. Може да обърнете хляба по средата на готвенето, за по-равномерно зачервяване.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта