Фетучини с пилешко в уреда за бавно готвене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 пилешки гърди, без кожа и кости
2 с.л. зехтин
1/4 ч зелен лук; нарязан
1 ч.л. чесън, счукан
1 консерва (410 г) домати, отцедени и нарязани
1 с.л. листа босилек
1 ч пълномаслена сметана
2 жълтъка
3/4 ч настърган пармезан
225 г фетучини
1 ч грах, замразен и размразен
1 1/2 ч гъби, нарязани на филийки
Начин на приготвяне:
Запържете месото в зехтин. Подредете в уреда за бавно готвене. Добавете зеления лук, чесъна, доматите и босилека. Покрийте и варете на слаб огън за 7 до 9 часа. Извадете пилешкото и се нарязва на парчета. Върнете в съда. Прибавете сметаната, жълтъка и пармезана. Покрийте и гответе на силен огън за около 30 мин., докато се сгъсти. Докато сосът се сгъсти, сварете фетучините според указанията на опаковката; отцедете. Добавете фетучините, граха и гъбите. Покрийте и гответе на силен огън за около 30 - 60 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ