Уелски питки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/4 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смляна кора от индийско орехче
1/4 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч твърда зеленчукова мазнина, охладена и нарязана на парчета
3/4 ч фина захар
1/4 ч стафиди
1/3 ч фурми, без костилка, нарязани на четвъртинки
1/4 ч мляко
1 жълтък, леко разбит
1 с.л. кафява захар
Масло
Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с мазнина тавичка за печене и заделете. Пресейте брашното, канелата, джинджифила, карамфила, индийското орехче и кориандъра в голяма купа. С пръсти, втрийте мазнината, докато сместа стане ронлива. Добавете захарта, стафидите и фурмите; разбъркайте добре. Обърнете в тавата и приплескайте на плосък диск. С остър нож, маркирайте 8 парчета. Намажете с жълтъка и се поръсва с кафява захар. Пече се около 20 минути или до златисто кафяво. Прехвърлете върху решетка и се охлажда за 5 минути. Сервирайте топло с масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ