Регистрация

Уелски питки

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
643
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/4 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. смляна кора от индийско орехче

1/4 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч твърда зеленчукова мазнина, охладена и нарязана на парчета

3/4 ч фина захар

1/4 ч стафиди

1/3 ч фурми, без костилка, нарязани на четвъртинки

1/4 ч мляко

1 жълтък, леко разбит

1 с.л. кафява захар

Масло

 

Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с мазнина тавичка за печене и заделете. Пресейте брашното, канелата, джинджифила, карамфила, индийското орехче и кориандъра в голяма купа. С пръсти, втрийте мазнината, докато сместа стане ронлива. Добавете захарта, стафидите и фурмите; разбъркайте добре. Обърнете в тавата и приплескайте на плосък диск. С остър нож, маркирайте 8 парчета. Намажете с жълтъка и се поръсва с кафява захар. Пече се около 20 минути или до златисто кафяво. Прехвърлете върху решетка и се охлажда за 5 минути. Сервирайте топло с масло.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта