Регистрация

Традиционно ирландско картофено ястие

Автор:
marto
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1010
Оцени рецептата

3 средно големи картофа

1 голяма глава лук

Сол и пипер (на вкус)

2 ч.л. нарязан магданоз

115 г бекон; нарязан на кубчета

2 с.л. масло

1 ч мляко (горещо)

1/4 ч настърган чедър

 

Обелете картофите и се нарязват на много тънки филийки. Нарежете лука на кубчета. Поставете слой зеленчуци на дъното на намазана тавичка. Поръсете с подправките, магданоза и нарязания на кубчета бекон. Покрийте с бучици масло. Повторете слоевете с останалите съставки, Полейте с млякото и покрийте със сиренето. Покрийте и се пече в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 45 минути. Махнете капака и печете, докато картофите са готови и отгоре е добре покафеняло.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта