Регистрация

Тибетски задушени кнедли

Автор:
тодорова
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
475
Оцени рецептата

За тестото:

3 ч универсално брашно

1 ч вода

За месната плънка:

225 г телешка кайма

1 глава лук, нарязан

225 г дайкон, спанак или зеле, нарязани фино

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. прясно смлян джинджифил

2 стръка зелен лук; нарязани

2 с.л. пресен кориандър, нарязан

Сол

 

Смесете брашното и водата; омесете и оформете на топка. Оставете да втаса, покрито с мокра кърпа или фолио за 30 минути. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Нарежете тестото на 12-18 парчета и разточете на малки плоски кръгове. Намачкайте всички съставки за плънката. Поставете по лъжица от пълнежа във всеки кръг тесто, прегънете и защипете краищата да се запечатат. Сложете кнедлите в уреда за варене на пара за 30 минути. Сервирайте с доматена салца.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта