Регистрация

Телешко филе с бренди сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
789
Оцени рецептата

3 с.л. счукан пипер, различни видове - черен, бял, зелен, червен

4 телешки пържоли от филе, по 115 г всяка, с дебелина около 2 - 3 см

Зеленчуков готварски спрей

1/2 ч телешки бульон

1/2 ч бренди

1/3 ч заквасена сметана

1/4 ч.л. сол

 

Натиснете пипера от двете страни на пържолите. Покрийте голям тиган със спрей за готвене и сложете над средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете пържолите; гответе две минути от всяка страна или докато покафенеят. Намалете температурата до средно-ниска; гответе четири минута от всяка страна или до желаната степен на сготвяне. Махнете пържолите от тигана; заделете и дръжте на топло. Добавете бульона и брендито в тигана, оставете да заври, остържете дъното на тигана, за да освободите залепналите частици. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 2 минути или докато сместа се редуцира до 1/2 чаша. Сваля се от огъня и се добавя заквасената сметана и солта, като се разбива енергично. Изсипете 3 супени лъжици сос върху всяка пържола.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта