Телешко филе с бренди сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. счукан пипер, различни видове - черен, бял, зелен, червен
4 телешки пържоли от филе, по 115 г всяка, с дебелина около 2 - 3 см
Зеленчуков готварски спрей
1/2 ч телешки бульон
1/2 ч бренди
1/3 ч заквасена сметана
1/4 ч.л. сол
Натиснете пипера от двете страни на пържолите. Покрийте голям тиган със спрей за готвене и сложете над средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете пържолите; гответе две минути от всяка страна или докато покафенеят. Намалете температурата до средно-ниска; гответе четири минута от всяка страна или до желаната степен на сготвяне. Махнете пържолите от тигана; заделете и дръжте на топло. Добавете бульона и брендито в тигана, оставете да заври, остържете дъното на тигана, за да освободите залепналите частици. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 2 минути или докато сместа се редуцира до 1/2 чаша. Сваля се от огъня и се добавя заквасената сметана и солта, като се разбива енергично. Изсипете 3 супени лъжици сос върху всяка пържола.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ