Телешко със сушени домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 говежда флейка, нарязана на тънки филийки
2 ч.л. бренди
2 с.л. соев сос
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. царевично олио
8 ч вода
2 с.л. захар
1/4 ч портокалова кора, ситно нарязана
1/2 ч сушени домати, фино нарязани
1/2 ч царевично олио
4 стръка зелен лук, нарязани на 2 см парчета
2 скилидки чесън; нарязан фино
2 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино
1 люта чушка, нарязана
1/4 ч пилешки бульон
Едра сол
Прясно смлян черен пипер
Смесете брендито и соевия сос в купа. Добавете месото и разбъркайте добре. Добавете нишестето и се разбърква много добре. Добавете олиото и смесете добре, така че да се отделят парчетата месо. Оставете на стайна температура в продължение на 20 минути или до един час. Междувременно пригответе портокаловата кора; Сложете водата и захарта да заври на силен огън в тенджера. Добавете кората и гответе 5 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Накиснете сушените домати във вряща вода за 10 минути или докато омекнат. Нарежете ги на тънки ленти. В голям тиган или уок загрейте олиото, докато се сгорещи, почти докато запуши (180 градуса). Добавете месото, като се използват пръчици за хранене или голяма вилица, за да се разделя на парчета, докато се готвят. След като стане златисто, след около 2 минути, извадете от тигана с решетъчна лъжица и се отцежда добре; заделете. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Добавете портокаловата кора, сушените домати, зеления лук, чесъна, джинджифила и лютата чушка. Гответе на силен огън за 1-2 минути, като се разбърква, докато чесънът стане златист. Върнете месото в тигана, добавете бульона, разбъркайте добре и варете, като се разбърква в продължение на 3 минути, докато цялата течност се изпари. Поръсете със сол и пипер на вкус. Прехвърля се в чиния и се поднася горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ