Регистрация

Телешко със спагети

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
781
Оцени рецептата

1 ч телешка плешка, нарязана на кубчета

1 1/2 ч вода

1/4 ч.л. сол

1 щипка пипер

1 дафинов лист

1 малка глава лук, едро нарязан

2/3 ч целина, нарязана

1 с.л. брашно

1 с.л. вода

1 1/2 ч спагети, сварени

 

1. Запържете месото докато покафенее хубаво.

2. Добавете 1-1/2 чаши вода, солта, черния пипер и дафиновия лист. Покрийте и задушете на слаб огън, докато месото почти омекне, около 1 час.

3. Добавете лука и целината. Продължете готвенето, докато месото и зеленчуците са крехки - около 20 минути.

4. Извадете дафиновия лист.

5. Смесете брашното и водата до гладкост. Разбърква се в месната смес. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти - около 2 минути.

6. Сервирайте върху горещите спагети.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта