Телешко със сос от каперси
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешко
1/2 ч зехтин
1/2 ч доматено пюре
1/4 ч соев сос
1/4 ч винен оцет
2 с.л. сушен розмарин
2 ч.л. сол
Пипер на вкус
Гарнитури:
Сос с каперси
Червен пипер
Доматени розички
Зелен лук
Магданоз
Ръжен хляб
Поставете месото в купа. Смесете зехтина, доматеното пюре, соевия сос, оцета, розмарина, солта и черния пипер; залейте месото, покрийте и се маринова в хладилника за 2 часа или за една нощ. Извадете месото от маринатата; избършете с попивателна хартия. Поставете с мазнината нагоре върху решетка в голяма тава за печене. Печете в умерена фурна (180 градуса) за 18 до 20 минути на половин килограм или до желаната готовност. Охладете и нарежете на филийки. Подредете резените студено печено телешко, така че да се припокриват чиния за сервиране и полейте със сос с каперси в средата. Поръсете с червен пипер и гарнирайте с доматени розички, зелен лук и магданоз. Сервирайте с ръжен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ