Регистрация

Телешко със сос от каперси

Автор:
Savatova
|
Дата:
04 Feb
|
Видяна:
654
Оцени рецептата

2 кг телешко

1/2 ч зехтин

1/2 ч доматено пюре

1/4 ч соев сос

1/4 ч винен оцет

2 с.л. сушен розмарин

2 ч.л. сол

Пипер на вкус

Гарнитури:

Сос с каперси

Червен пипер

Доматени розички

Зелен лук

Магданоз

Ръжен хляб

 

Поставете месото в купа. Смесете зехтина, доматеното пюре, соевия сос, оцета, розмарина, солта и черния пипер; залейте месото, покрийте и се маринова в хладилника за 2 часа или за една нощ. Извадете месото от маринатата; избършете с попивателна хартия. Поставете с мазнината нагоре върху решетка в голяма тава за печене. Печете в умерена фурна (180 градуса) за 18 до 20 минути на половин килограм или до желаната готовност. Охладете и нарежете на филийки. Подредете резените студено печено телешко, така че да се припокриват чиния за сервиране и полейте със сос с каперси в средата. Поръсете с червен пипер и гарнирайте с доматени розички, зелен лук и магданоз. Сервирайте с ръжен хляб.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта