Телешко със смокини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 кг телешко филе
1 ч.л. джинджифил, смлян
1/4 ч брашно
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
2 средно големи глави лук, ситно нарязан
1 консерва (450 г) домати, нарязани
1 ч телешки бульон
1 червена пиперка, нарязана
12 пресни смокини
Избършете месото с влажна кърпа. Смесете джинджифила, брашното, солта и черния пипер и втрийте сместа в месото. Загрейте зехтина в голяма тенджера; добавете месото и запържете добре от всички страни. Добавете лука, доматите, бульона и червената пиперка. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 2-1/2 до 3 часа или докато месото омекне. Добавете смокините по време на последните 15 минути от варенето. Поставете месото в чиния и обградете със смокини. Оставете течността в тенджерата да изстине леко, за да можете да отстраните всички възможни мазнини на повърхността. Сгорещете отново и сервирайте отделно върху парчета месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ