Телешко със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг телешки гърди
2 с.л. мазнина
2 малки глави лук, набодени с цели зърна карамфил
1 ч кафява захар
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 л вода, кипяща
1 консерва отцеден ямс, 820 г
6 средно големи моркова, обелени и нарязани на филийки
2 средно големи ябълки, нарязани на филийки
3 големи картофа, обелени и нарязани на половинки
1/2 ч захар
1/4 ч кетчуп
1 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. семена синап
1 консерва мандарини в сироп, 310 г
Отрежете излишната мазнина от телешките гърди и запържете до кафяво от двете страни в мазнината. Излейте мазнината. Добавете лука, 1/4 ч кафява захар, солта и черния пипер. Добавете водата. Покрийте съда и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 2 часа. Добавете ямса, морковите, ябълките, картофите и 1/4 ч кафява захар; продължете да готвите, покрито, за 30 минути. Извадете карамфила от лука. Смесете захарта, 1/2 чаша кафява захар, кетчупа, синапа и царевичното нишесте в малка тенджера. Отцедете мандарините, но заделете сиропа. Добавете сиропа в сместа със захар и варете на умерен огън, докато заври. Добавете мандарините. Изсипете около половината от соса върху месото. Продължете готвенето, непокрито, за около 30 минути или докато месото е много крехко, като мажете със сос от време на време. Нарежете месото диагонално и поставете в чиния със зеленчуците. Полейте с останалия сос. Гарнирайте със сушен или пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ