Регистрация

Телешко със зеленчуци

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
04 Feb
|
Видяна:
799
Оцени рецептата

1 кг телешки гърди

2 с.л. мазнина

2 малки глави лук, набодени с цели зърна карамфил

1 ч кафява захар

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 л вода, кипяща

1 консерва отцеден ямс, 820 г

6 средно големи моркова, обелени и нарязани на филийки

2 средно големи ябълки, нарязани на филийки

3 големи картофа, обелени и нарязани на половинки

1/2 ч захар

1/4 ч кетчуп

1 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. семена синап

1 консерва мандарини в сироп, 310 г

 

Отрежете излишната мазнина от телешките гърди и запържете до кафяво от двете страни в мазнината. Излейте мазнината. Добавете лука, 1/4 ч кафява захар, солта и черния пипер. Добавете водата. Покрийте съда и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 2 часа. Добавете ямса, морковите, ябълките, картофите и 1/4 ч кафява захар; продължете да готвите, покрито, за 30 минути. Извадете карамфила от лука. Смесете захарта, 1/2 чаша кафява захар, кетчупа, синапа и царевичното нишесте в малка тенджера. Отцедете мандарините, но заделете сиропа. Добавете сиропа в сместа със захар и варете на умерен огън, докато заври. Добавете мандарините. Изсипете около половината от соса върху месото. Продължете готвенето, непокрито, за около 30 минути или докато месото е много крехко, като мажете със сос от време на време. Нарежете месото диагонално и поставете в чиния със зеленчуците. Полейте с останалия сос. Гарнирайте със сушен или пресен магданоз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта