Регистрация

Телешко със зелени чушки

Автор:
marto
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
754
Оцени рецептата

900 г телешко, нарязано на ленти

1/4 ч соев сос

1 ч воден кестен

1 ч телешки бульон

2 скилидки чесън, счукан

3 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. джинджифил

1/4 чаша вода

3 с.л. растително масло

Сварен ориз

1 ч вряща вода

3 големи зелени чушки, нарязани на кубчета

 

Нарежете месото на филийки с дебелина 1 см. Смесете соевия сос, телешкия бульон, чесъна и джинджифила. Изсипете тази марината върху месото. Покрийте. Мариновайте в хладилника за най-малко 2 часа (до 12 часа). Отцедете. Изхвърлете чесъна. Заделете 1/2 чаша от маринатата. Подсушете месото върху кърпи. Запържете месото в олиото. Сгорещете заделената марината в отделен съд. Добавете я при местото. Добавете врящата вода. Покрийте. Оставете на слаб огън за 45 минути. Добавете зелената чушка и нарязаните водни кестени. Гответе до омекване на месото. Смесете царевичното нишесте с 1/4 чаша вода, докато сместа е гладка. Постепенно добавете тази смес при месото. Продължете да разбърквате до сгъстяване. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта