Телешко със зелени чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешко, нарязано на ленти
1/4 ч соев сос
1 ч воден кестен
1 ч телешки бульон
2 скилидки чесън, счукан
3 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. джинджифил
1/4 чаша вода
3 с.л. растително масло
Сварен ориз
1 ч вряща вода
3 големи зелени чушки, нарязани на кубчета
Нарежете месото на филийки с дебелина 1 см. Смесете соевия сос, телешкия бульон, чесъна и джинджифила. Изсипете тази марината върху месото. Покрийте. Мариновайте в хладилника за най-малко 2 часа (до 12 часа). Отцедете. Изхвърлете чесъна. Заделете 1/2 чаша от маринатата. Подсушете месото върху кърпи. Запържете месото в олиото. Сгорещете заделената марината в отделен съд. Добавете я при местото. Добавете врящата вода. Покрийте. Оставете на слаб огън за 45 минути. Добавете зелената чушка и нарязаните водни кестени. Гответе до омекване на месото. Смесете царевичното нишесте с 1/4 чаша вода, докато сместа е гладка. Постепенно добавете тази смес при месото. Продължете да разбърквате до сгъстяване. Сервирайте веднага върху бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ