Телешко със зелени чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г телешки стек, нарязан на тънки филийки
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. соев сос
2 ч.л. оризов оцет
1/4 ч.л. зехтин
2 големи зелени чушки
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън
1 резен джинджифил
4 ч.л. царевично нишесте
1 ч пилешки бульон
2 с.л. соев сос
1/4 ч.л. захар
1 с.л. ферментирал черен боб
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
Подготовка: Нарежете стека диагонално на тънки и дълги ленти. Смесете 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 1 чаена лъжичка соев сос, 2 супени лъжици оризово вино, 1/4 чаена лъжичка захар и 1/4 ч. л. зехтин. Изсипете тази смес върху месото, разбърква се добре и се оставя да престои 15 минути. Срежете чушките наполовина и отстранете семената. Нарежете на тънки и дълги ленти. Счукайте чесъна. Обелете и счукайте джинджифила. В чаша, разбъркайте добре 4 ч.л. царевично нишесте, 1 чаша пилешки бульон, 2 с.л. соев сос и 1/4 чаена лъжичка захар. Измийте и отцедете боба. Намачкайте го. Начин на приготвяне: Загрейте 1 супена лъжица зехтин с 1/2 чаена лъжичка сол на силен огън. Добавете телешкото и се разбърква в продължение на 1 минута. Отстранете от огъня и оставете настрана. Почистете тигана. Загрейте другата супена лъжица зехтин на силен огън. Добавете пюрирания черен боб, чесъна и джинджифила; запържете за около 1 минута. Добавете зелената чушка и лука. Запържете, като разбърквате за 2 минути. Чушката трябва да остане хрупкава. Върнете месото в тигана и добавете сместа с царевично нишесте. Гответе, като разбърквате, до сгъстяване - около 1 минута. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ