Регистрация

Телешко с чушки

Автор:
петя добрева
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
671
Оцени рецептата

450 г телешко, нарязано на тънки филийки

3 с.л. соев сос

3 с.л. олио

4 ч.л. царевично нишесте

1 голяма чушка, червена или зелена

1 средно голяма глава лук

2 стръка целина

1/2 ч телешки бульон

1/4 ч.л. черен пипер

5 филийки пресен джинджифил, 0,5 см дебели

 

В средно голяма купа, смесете месото със соевия сос, 1 с.л. олио и 2 ч.л. царевично нишесте. Разбърква се, за да се покрие месото и оставете настрана. Нарежете чушките на тънки клечици. Нарежете лука на филийки с дебелина 1 см. Нарежете целината диагонално на филийки с дебелина 1 см. В малка купа, смесете бульона, черния пипер и останалите 2 ч.л. царевично нишесте и оставете настрана. В голям тиган или уок, загрейте 1 с.л. олио на умерено висока температура. Когато се сгорещи, но без да пуши, добавете говеждото и маринатата и се разбърква, докато месото се зачерви, но все пак е леко розово в средата, 2 - 3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана. Добавете останалата 1 с.л. олио в тигана. Добавете чушката, лука, целината и джинджифила и се разбърква, докато лукът започне да омеква, 2 до 3 минути. Върнете месото в съда. Разбъркайте сместа с бульона, добавете я в тигана и оставете да заври. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато зеленчуците поомекнат и месото е готово - още 2 - 3 минути. Сервирайте горещо с ориз на пара.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта