Телешко с целина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 кг телешко филе
1 ч целина, нарязана на филийки
1 ч лук, нарязан
300 мл доматена или гъбена супа
1 с.л. оцет
2 ч.л. телешки бульон, гранули
2 ч.л. градински чай, сушен, натрошен
1/4 ч.л. пипер
1/2 ч вода, студена
1/3 чаша брашно
Начин на приготвяне:
Отстранете излишните мазнини от месото. Сложете го в уреда за бавно готвене. Добавете целината и лука. В средно голяма купа, смесете супата, оцета, бульона, градинския чай и черния пипер. Изсипете сместа в съда при месото. Покрийте и гответе на висока мощност в продължение на 4 1/2 до 5 часа или на ниска за 9 - 10 часа или докато месото е много крехко. В малка купа, смесете водата и брашното до гладкост. Прибавете ги в кипящата течност около месото. Покрийте и гответе на силен огън за 20 до 30 мин., до сгъстяване. Прехвърлете месото в топла чиния. Поднесете соса отделно. Сервира се с пюре от картофи, ориз или юфка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ